Monday, March 18, 2013

Baarikaappi - ei ihan niinkuin Strömssössä

Noniin, tässä siis kesällä aloitettu baarikaappi, joka tuli tehtyä "loppuun asti" vasta tässä männäviikolla. Ihan täysin valmis se ei ole vieläkään, sisälle olisi tarkoitus hommata liiketunnistinvalo, mutta ei ole osunut vielä sopivia kohdalle. Huomatkaa kuvien vähyydestä miten paljon tämä aiheutti harmaita hiuksia. Ei siis paljon enää hotsittanut kuvata vaiheita...

Kyseessä on siis armeijan vanha räjähdelaatikko. Jostain joku ehdotti sellaista maalinpoistoainetta, jolla saisi ihan vaan helposti vanhankin maalin lohkeilemaan pinnalta ja "sit se vaan rapsutetaan irti". Suoraan sanottuna, tässä projektissa; vitut. Se lähinnä ainoastaan sai tuon vanhan maalin kuplimaan ja menemään ihan mössöksi, eli siis vaan pahensi ja vaikeutti asiaa. Noh, päätimme sitten perinteisesti vaan hioa vanhan maalin pois, mutta ei siitäkään oikein tullut mitään. Hiukan haaleni, mutta ei kovinkaan paljoa. Kyllä on muuten lujaa tekoa tuo puolustusvoimien vihertävä maali...

Nooooh, emmehän silti tästäkään lannistuneet, vaan hiottiin "edes pahimmat" maalit pois, ja valkoista vaan päälle. Olihan meillä sentään superpeittävää valkoista kalustemaalia. Ensimmäinen kerros jäi aivan viiruille. Toinen kerros meinasi karata aina pensselin mukana, mutta kikkaillen siitäkin sai "ihan ok:n", mutta se ei sitten kuivunutkaan, ei siis millään! Noh, yksi sivu oli yhä maalamatta, ajattelin kokeilla siihen spraymaalia. VIRHE. Se ei ollut kuivunut muistaakseni kolmessakaan päivässä. Ja minähän tietysti menin parin päivän päästä länttäämään käteni siihen paljaaltaan, jäi oikein komea tassunjälki pintaan. ;)

No, kun olin saanut nämä noin ikään suunnilleen maalattua ja kuivumaan yms muuta vastaavaa kivaa, oli tarkoitus sabluunan avulla spraymaalata kanteen teksti "Enjoy 24/7". Ja koska mikään ei ole tähänkään mennessä mennyt kuten Strömssössä, eihän tämäkään täysin niin mennyt. Kuva varmaan kertoo enemmäin kuin tuhat sanaa tässäkin tapauksessa, todiste siis alla:


En siis tietenkään ottanut huomioon mm. sitä, että ulkona oli lievä tuuli, joten vasempaan reunaan tuli tommonen oikein tyylikäs lentomusta. Tämän lisäksi, musta väri tietenkin pääsi leviämään tota puuta pitkin, kun se ei ole muutenkaan paras maalausalusta, levähti teksti tollaiseksi oikeen kauniiksi. Noh, sutaisin päälle äkkiä valkoista maalia mutta tietysti toi musta jäi sieltä paistamaan läpi.

Onneksi löysin kaapista jotain verkkokangasta ja pitsiä, niin suunnitelma vaihtui toisenlaiseksi; kanteen tuli kangaspäällyste. Se peitti sopivasti mustan värin, ja kun tila missä kaappi on, ei ole paras mahdollinen valaistus eli edes mitkään spottivalot eivät voi näyttää alla olevaa virhettä, onneksi. Tästä vaiheesta ei valitettavasti ole kuvia, eikä myöskään saranoiden kiinnittämisestä yms, mutta pääpiirteittän mitä tapahtui seuraavaksi;

Huomasimme, että noilla ton laatikon omilla saranoilla ei voi kaappia nostaa pystyyn, sillä ne tavallaan notkahtivat. Ne siis vedettiin poikki, ja oveen ruuvattiin kalustesaranat. Ekalla kertaa ne laitettiin mahdollisimman näkymättömiin, ja kun projektia oli tarkoitus seuraavana päivänä jatkaa, saranat olivatkin tipahtaneet paikaltaan. Olimme siis taas tilanteessa ettei huvittanut jatkaa. Näin ollen, tämä jäi taas muutamaksi kuukaudeksi talliin lojuamaan ja odottamaan parempaa päivää. Lopulta saranat laitettiin hiukan erikohtaan kiinni, hiukan näkyvämmin, mutta ainakin pysyvät paikallaan. Päällyskangas pysyi paikallaan maalarinteipillä ja parilla tilkalla liimaa.

 
Loppu projekti sujuikin suhteellisen kivuttomasti. Oven sisäpuoleen leikkasin mustasta farkkukankaasta päällisen, jonka reunat vaan käänsin ja ompelin kertaallen. Liimasin sen paikalleen ihan yleisliimalla, annoin kuivua kera hiuspinnien (kyllä, ne ovat oikein hyvä "paino" tällaisessa, heh.). Nyt sisältä siis puuttuu lähinnä enää ne valot, ja jos haluaa hyllyä yms maalata jossain vaiheessa niin sekin toki. Toisaalta, tykkään tosta sisätilan rujoudesta. Toki en tiedä jäikö tämä nyt sitten käyttämättömäksi ainakin alkuperäisessä merkityksessään, kun olohuoneeseen on nousemassa oikein hieno baaritiski, mutta ehkä aika näyttää löytääkö tämä paikkansa sieltä. Alla valmis lopputulos ulkokuoresta. Valitettavasti kuva ei näytä kunnolla sitä verkkokangasta tosta, enkä enää jaksa käydä kuvaamassa sitä tarkemmin, mutta kyllähän tosta idean kuitenkin näkee!


Olin muuten suunnitellut tekeväni vaikka ja mitä kivaa noista armeijan laatikoista, mutta taitaa kyllä tältä erää jäädä tekemättä. Ymmärtänette varmaan miksi. ;) Ensi kertaan!

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!