Friday, March 29, 2013

Kukkahattutäteilyä

Kukkahattuilua - lähes kirjaimellisesti.

Sain ilmaiseksi (kiitos vain lahjoittajalle!) vanhan kattolampun, joka oli jo aika rujon näköinen. En valitettavasti huomannut ottaa alapuolelta kuvaa hienosta kaksikerrostuksesta, mutta koittakaa kestää.

Mutta ei varmaan yllätä ketään, että näin tässä tietysti kunnostuskohteen?

Olin jo hiukan päässyt kyllästymään telkkahuoneen mustaan IKEA kattolamppuun - varsinkin näin keväänkorvalla - niin jotain muutosta piti saada.

Koska lampun "tuhoaminen" ei varsinaisesti olisi kovinkaan iso menetys, ajattelin kokeilla ns. servettitekniikkaa. En kuitenkaan halunnut maksaa maltaita decoupe lakasta, joten käytin sen sijaan ylijäämä liisteriä, joka toimi tähän paremmin kuin hyvin.
Kaupasta etsin kukkakuosillista servettiä, en siis varsinaisesti unikko-kuosia, mutta se nyt vain sattui olemaan paras. Ostin varmuudeksi kahdenlaista, kun en ollut varma kummasta pidän enemmän. Päädyin lopulta vihreäkeltaiseen jotta väritys olisi samansuuntaista kuin muukin huone.


Varmaan jokainen joka on tällä tekniikalla jotain tehnyt, on myös varmasti todennut että kohdistamisessa saa olla todella tarkka. Nimittäis servetti saattaa herkästi revetä tai hajota tai ryppyyntyä, eikä niitä saa enää silitettyä.
Kuivuessaan toki ei ainakaan tässä projektissa enää pahasti näkynyt ryppyjä, ainakaan minun silmiin. Pohjaa en muuten jaksanut maalata uudestaan valkoiseksi, vaikka olisi ehkä kannattanut.. Mutta kun olen liian hätäinen niin...

Tässä nyt siis näkyy tuo lampun alapuoli, joka siis koostuu kahdesta eri metalliosasta. Alempi oli myöskin tuollainen valkoinen, mutta maalasimme sen spraymaalilla samansävyisellä vihreällä kuin kukkien varret. Tässä näkee siis miksi olisi kannattanut pohjamaalata myös tuo valkoinen: reunat ovat aika karut, mutta kyllä se menettelee. Eihän sitä tiedä vaikka keksisin siihen jonkun reunanauhan vielä jos se alkaa häiritsemään.

Kuvissa alapuoli näyttää todella vinolta, mutta luonnossa se ei häiritse läheskään niin paljoa. Johto varmaan jossain kohtaa (jos jaksaa) vaihdetaan valkoiseksi jotta sopisi paremmin muuhun lamppuun.
 

Kukkahatut tällä kertaa tässä, nyt pääsiäislomailemaan!

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!