Monday, March 25, 2013

Baaritiski osa 2

Jatkakaamme siitä mihin viimeksi jäätiin; pöytälevy on siis jo paikallaan. Seuraavaksi tehtiin julkisivua.

Siinä se on, ensimmäinen pala paikallaan!
Kuten jo viimeksi hiukan vihjasinkin, julkisivu tiskiin tehtiin laminaatista. Sopivanlainen löytyikin naapurikylän Rautiasta; oli sattunut jäämään kaksi laatikkoa jotain laminaattia mitä ei enää tilattukkaan lisää, joten saimme nämä myöskin ihan pilkkahintaan 8€/m2.
Kerrottakoon kuitenkin, että eihän toki tajuttu ostaa ekalla kerralla tarpeeksi, vaan ostettiin ainoastaan yksi paketti ajatuksella "kyllä se riittää.." Nojuu, olisihan se riittänyt sillä laskutaktiikalla mitä käytettiin, mutta unohdettiin sitten laskea päädyt mukaan. Kyllä, jouduimme siis kolmen palasen takia lähteä hakemaan yhden paketin lisää. Noh, onpahan nyt sitten ylimääräisenä jos sattuu vielä johonkin tarvitsemaan...
Palaset kiinnitettiin kaikessa yksinkertaisuudessaan nauloilla runkoon. Sekä ylä- että alareunasta jätettiin listan verran "tyhjää", ihan vaan säästääksemme lamia ja ettei tule liian pitkiä palasia.


Yläreunan listat maalattiin violettiin vivahtavalla harmaalla maalilla. Toisin kuin Bauhaussin myyjä väitti, tämä purkki oli ihan pirusti liian riittävä ja listojen pinta ei kyllä todellakaan mennyt pilalle. Että terkkuja vaan Bauhaussin epäpätevälle myyjälle. :)

Kertoakseni siis hiukan tästä tapauksesta: Oltiin ostamassa maalia ja tota listanpätkää. Myyjä väitti aluksi että ei kyllä mitenkään varmasti tuo pikku purkki riitä maalamiseen, että pitää kyllä ostaa se litran purkki. Noh, onneksi vänkäsin vastaan ja sanoin, että emme todellakaan tarvitse enempää kuin 0,25L maalia, joten sellainen kiitos sävytettynä. Loppujen lopuksi myyjä siihen suostui, mutta alkoi samassa sanomaan noista listoista että "ei noita kyllä voi maalata, se pinta menee pilalle ja kuprulle.". Tähänkin, tapani mukaan, sanoin katsoneeni kyllä hyllyn reunasta mainosta jossa NIMENOMAAN luki että tätä listaa voit myös maalata mielesi mukaan. Silti hän oli ehdottomasti sitä mieltä että suoraa tämän "paperipinnan" päälle ei voi maalata, että se pitää repiä (????) aluksi irti. Jäin toisaalta miettimään jo pelkästään tätä viimeistä kommenttia että miksi ihmeessä me ostettaisiin sellaista listaa jonka päällinen pitää repiä irti, kun oltaisiin sitten voitu ihan vaan ostaa puunväristä tavallista listaa? No, sanoin siihen vain muutaman kerran vielä (oikeasti, ihan vain pari kertaa!), että otan sitte itse vastuun jos se nyt sattuu jotenkin radikaalisti menemään pilalle, mutta haluan listaan elävän pinnan harmaalla maalilla ja sellaisen aion tehdä. Onneksi Miro oli niin ihana että uskoi minua, tällä kertaa. Vaikka varmasti näytin siltä että olen hyvinkin alakynnessä tähän myyjään nähden.

Noh, kappas kummaa kun kotona aloimme listoja maalaamaan, niin maalista meni ihan vain pikku tilkka näihin listoihin. Nyt meillä on lähes täysi tölkki harmaasävytettyä maalia, jolla emme ainakaan tähän hätään tee yhtään mitään. Miettikääpä jos oltaisiin myyjän ohjeiden mukaisesti ostettu se litran pönikkä!
Myöskin, listat pysyivät oikein kauniina. Itseasiassa näyttää huomattavasti paremmalta tällä sävyllä. Joten, sucks to be you, Bauhaus myyjä, onneksi purnasin vastaan. ;)

Listat lätkittiin paikalleen No More Nails! -liimalla.


Nyt ollaan jo lähes valmiina, jee!

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!