Saturday, March 23, 2013

Baaritiski

Koska baaritiski nyt vaan on niin siisti juttu! Mutta, koska oikeastaan mitään minkä haluamme/haluan ei löydy kaupasta sellaisenaan, piti tätäkin alkaa itse väkertämään. Ja no tuleehan siitä tietysti ainakin varmasti mieleinen. Alunperinhän suunnitelmana oli tehdä baarihuone alakertaan, mutta kun asutaan kaksin, niin tottakai käytettiin paaaaaljon suurempi ja isompi pinta-ala sitä varten! Keskikerroksen olohuoneesta tuli siis baari/ruokailutila. Entisestä ruokailutilasta tuli sitten telkkahuone.


Huomatkaa kuvausrekvisiittana meidän kihlakuva ja Miron sukka.


Runko on siis rakennettu ihan 2*2 metritavarasta, joka ei kovin paljoa Rautiassa maksa.
Yritettiin väkertää jotain piirustuksiakin etukäteen mutta eihän niistä mitään tullut. Lopulta kun tarpeeksi kauan oltiin kulmakohdan kanssa tuskailtu, tajuttiin, että meidän kuistihan on juuri oikeanmallinen! Mitat otettiin siis siitä, joten en osaa kertoa miten tuo lasketaan (kaippa toi ukko kertois jos kysyis mutten jaksa. kerron kiinnostuneille sit.)


Kuvathan eivät tietysti kokoa varsinaisesti kerro, mutta siis tämä on leveydeltään 170cm ja pikkupätkä on jotain 70cm, plus tyhjätila, elikkä tiski vie kokonaisuudessaan 170*160cm tilan.
Mallihyllyt tehtiin jämäkasasta pihalla (siellä seassa oli siis muutama kaapinpalanen). Nyt alkoikin sitten ulkokuoren suunnittelu!

Muuta ei oltu päätetty kuin että ulkokuoresta pitää tulla "vanhan tyylinen", ei musta ja modermi. Rautakauppaan siis suuntasimme.Rautakaupasta löytyi julkisivu tiskiin, mutta siitä myöhemmin lisää. Hyllyt taasen löytyi....IKEASTA! Kyllä. Sieltä jämäpala osastolta. Ostettiin joku jäätävän kokoinen komeron katto, joka oli tommonen hienon värinen, ja siitä sirkkeilöitiin tiskille kansi.
Tarkoitus oli siis löytää vain kansipala - tai se oli ainoa välttämätön - mutta kun oli tarkka niin siitä saatiin tehtyä myös kaksi hyllyä. Samanlaista säkää ei ollut myöhemmin kun koitettiin hakea myös loppuja hyllyjä, mutta eipä tuo tiski vielä ole valmiskaan joten aikaa on. Siihen asti saavat mallihyllyt kelvata.
Kannattaa siis oikeasti käydä katsomassa sitä jämäosastoa ja käyttää mielikuvista. Sieltä saa tosi edullisesti kaikkea kätevää jos tekee itse.


Aijoo. Runko muuten maalattiin Siro Plastilla ennnen hyllyjä - luonnollisestikkin. (Kyllä, sitä maalia on YHÄ.)


Päällilevy liimattiin No More Nails! -liimalla. Koska tiskin pää jäi hiukan liian lyhkäiseksi, jouduttiin siihen tekemään erikseen pikkupala joka myöskin liimattiin jälkikäteen. Sama systeemi oli jokatapauksessa isommassakin palassa; levy jätettiin painon alle vuorokaudeksi puristimien kera. Tässä näkyykin jo selkeämmin pöytälevyn väri - elikkä tollane vaaaaaaaalea suklaan tapainen tms.

Huomatkaa muumimukin piilomainonta.Pientä vihiähän voikin julkisivusta saada tolla laminaatinpalasella joka nojaa tiskiin, mutta enpäs kerrokkaan siitä vielä enempää, vaan saatte odottaa seuraavaan viestiin. ;) Adios!

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!