Sunday, May 19, 2013

So cute - so simple

Olipa taas joku ilta kun en keksinyt mitään tekemistä, ja lueskelin cut out and keep sivustoa, jossa törmäsin hyvin yksinkertaiseen mutta kivaan ohjeeseen. Tässä kaikki mitä tarvitset, ja varmaan vähän ylimääräistäkin:

 Tämän alkuperäisen tekijän idea oli ilmeisesti tehdä korut jotka sopivat hänen Chanelin laukkuunsa, mutta minä ihastuin ideaan ihan muuten vain. Korviksia en toki vielä tehnyt, napithan tähän varmaan sopisi?

Eli pikaohje; tarvitset ketjua, satiininauhaa (tai muuta nauhaa mitä haluat käyttää), korulukkoja, pihdit, sytkärin ja liimaa.
1. Leikkaa ketjusta sopivanmittainen pätkä ranteeseen/kaulaan, kummin haluatkaan tehdä. Pyydä jotain vahvaa napsauttamaan se poikki josset itse saa (Kiitos vain Miro!)
2. Etsi sopiva pätkä satiininauhaa. Sopivan koin itse olevan sellainen pätkä josta jäi molempiin päihin ylimääräistä nauhaa n. 4-5cm. Tämä siksi, että pujotteluun kuitenkin hukkuu nauhaa hiukan enemmän kuin mitä ketju on pitkä, tietysti, kun ei se tule sinne tikkusuorana. Jos leikkaat pätkän metritavarasta tms, polta nauhan päät sytkärillä kiinni ettei nauha pääse purkaantumaan nyörityksen aikana tai myöhemminkään.
3. Pujota ketjun _keskeltä aloittaen_ satiininauhaa lenkeistä läpi aina päihin saakka. En tiedä miksi, mutta ohjeessa luki näin, ja näin se oli myöskin helpompi.
4. Ketjun päässä, lata pieni tippa kuumaliimaa/pikaliimaa/erikeepperiä, ihan minkä itse koet parhaaksi nauhan päähän ja taita se "nurjalle" puolelle nauhan päälle kiinni. Tässä kohtaa voit vielä itse päättää kumpi sitten on nurja puoli. Itse valitsin sen kummalle puolelle nauha oli mennyt pahemmin rullalle.
5. Liitä toiseen päähän korulukko ja toiseen rinkula ja voila, tässä sinulla on uusi tyylikäs koru! Eikä maksanut paljoa. Eikä harmita yhtään niin paljoa jos katoaa reissussa.
PS. itsehän en jaksanut päätellä noita päitä.

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!