Wednesday, May 15, 2013

Telkkahuoneen kaapit

Jo silloin kun kävimme katsomassa tätä taloa, muistan todenneeni etten ole ihan hirveän rakastunut ruokailutilan kaappeihin, mutta voisin elää niiden kanssa tarvittaessa.
Aikaisemmin kyseinen huone olikin meillä ruokailutila käytössä, elikkä kahden hengen taloudessa aika pienellä käytöllä, joten en paljoa kerinnyt kaapinovia katselemaan.

..Mutta...

Kun muutimme järjestystä ja tästä tilasta tuli TV-huone, totesin joka kerta sohvalle istuessani, että nuo kaapinovet on kyllä niiiiiiiiiiiiiiiin rumat. Todella todella rumat. Joten eräs kaunis lauantai (vai sunnuntai) iltapäivä päätimme maalata ne.


Ja koska tykkään oikaista asioissa, emme sen suuremmin ottaneet ovia saranoiltaan alas. Totesin jo mielessäni, että huomattavasti helpompi maalata kun ne voi paikallaan kuivua, eikä tarvitse kyhätä jostain hirveää kuivaustilaa oville. Ainoastaan tuo kauimmaisin ovi oli pakko ottaa irti kun se on seinää vastan eikä sitä olisi muuten voinut kokonaan maalata.

Pintaa hiottiin vain todella kevyesti, kun pinta oli muutenkin jo hiukan karhea. Emme siis hioneet väriä kokonaan pois alta.

Ei varmaan tullut yllätyksenä, että maalattiin siroplastilla? ;)

Tässä ovessa on vasta yksi kerros, elikkä kuten huomaa niin vaikka pinta olikin aika karhea, meinasi maali lähteä karkaamaan mukana.

Pinta kuitenkin kuivui todella nopeasti, ja neljällä kerroksella ovista sai täysin peittävät. Normaalisti tykkään vähän rönsyilevämmästä tyylistä, mutta näihin halusinkin ihan peittävän valkoisen pinnan. Tähän sisäoveen olisi vielä tarkoitus tulla liitutaulumaalilla "score board", kun kyseisessä kaapissa muutenkin kaikki pelit säilytetään. Mikäs sen kätevämpää kuin pistetaulukko kaikkien ulottuvilla ja ISOLLA että likinäköisempikin voi lukea kukas se onkaan voitolla. ;)


Tällaiset niistä sitten tuli. Vetimet ovat samat vanhat, mutta eiköhän ne jossain kohtaa vaihdu kun vaan oikeat osuvat kohdalle.

Pintaan ei muuten tullut vielä lakattua mitään kalustelakkaa, mutta se on kyllä suunnitteilla. Nämä kaapinovet ottavat kuitenki melko paljon helposti osumaa, joten saisi aika pian olla uudestaan maalaamassa jossei pintaa mitenkään käsittele.

Tossa alakulmassa muuten pilkottaakin yksi toinen projekti, mutta pidän teitä vielä jännityksessä mikä sieltä tulee.. Arvauksia saa toki heittää. ;)

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!