Tuesday, January 19, 2016

Kuinka säästää ja saada rahaa / etukupongit ja nettikirpparit

SORRY FOLKS, this post is going to be only in Finnish as these links work only in Finland.

Aiemmin olikin jo tämä blogiteksti jossa kerroin monia tapoja miten voi säästää rahaa esimerkiksi kesän reissua varten.

Tähän ajattelin lisätä vähän sellaisia palveluita joita itse esimerkiksi tykkään käyttää saadakseni hiukan extrarahaa. Ennen kuin luet tätä kirjoitusta, suosittelen tosiaan lämpimästi lukemaan edellisen postauksen rahan säästämisestä. Sen luettua ymmärrät todennäköisesti paremmin miksi ohessa olevat palvelut ovat omaan mieleeni.

1. Ostohyvitys


http://www.ostohyvitys.fi/?r=2821972
Tästä palvelusta on itselle ollut ihan älyttömästi hyötyä. Sen lisäksi, että tuolta löytyy suurin osa tarvittavista nettikaupoista mitä itse käytän, niin löytyy myös kilpailutusmahdollisuuksia tai muuta "sälää" jotka ovat ihan hyödyllisiä.

Tätä kautta esimerkiksi itse tulee kilpailutettua sähköt, lainat, puhelinliittymät yms.. Sen lisäksi, että säästät siis rahaa kuukausittaisissa menoissa parhaimmassa tapauksessa, saat myös rahaa siitä, että teet sen tietyn linkin kautta.
Parhaimmillaan olen saanut 9,50€ per lainojen kilpailutus. Ei yhtään hullumpaa, eihän?

Sama koskee nettishoppailua. Jos jokatapauksessa aiot tilata tietystä liikkeestä netissä, miksi et saisi siitä ylimääräistä bonusta takaisin? Kaikkein eniten tästä palvelusta on ollut hyötyä joulun alla. Silloin pääsääntöisesti olen kerännyt suuren potin bonareista, ja siis tosiaan niistä nettikaupoista joita oisin joka tapauksessa käyttänyt.

Pääset ostohyvityksen sivuille tästä linkistä.

2. Vähän käytetty

Tässä palvelussa voit myydä käytettyjä vaatteita, kenkiä, vöitä, koruja... Ihan loistava palvelu. No mikä tämän sitten erottaa muista nettikirpputoreista? No se, että myyntityö tehdään sinun puolesta.
Aivan!
Ei sitä raskasta lähettämisrumbaa, eikä sitä "voiko sovittaa" viestittelyä ostajan kanssa. Itselleni tämä sopi aivan loistavasti, sillä en voi sietää sitä turhaa vääntämistä hinnasta ja tapaamisesta ja rahan odottamista tilille. Kaikki tämä on hoidettu puolestasi.
Eli, palvelu toimii siis niin, että kuvaat tuotteesi, palvelu hyväksyy ne, lähetät ne heidän varastolle ilmaiseksi matkahuollon paketilla (jonka siis voi tehdä jo melkein mistä vaan).
Tuotteet menevät myyntiin heidän sivustolleen, sinä vain keräät potin.
Ja jos tuotteet eivät mene kaupaksi, voit lahjoittaa ne hyväntekeväisyyteen.

Pääset palveluun tästä.

3. Tori

tori.fi
Torissa yhtälailla oman tarpeettoman myymistä - sekä ostamista! Mikäli raha on tiukilla tai muuten vain haluaa tukea kierrättämistä, kannattaa ehdottomasti harkita käytettynä ostamista.
Torin kautta kaupat tehdään suoraa myyjän ja ostajan kesken, yleensä puhelimitse tai sähköpostilla.
Hyvä puoli tässä on se, että jos tuntuu hinta kovalta, voit koittaa pyytää alennusta. Tai, voit myyjänä laittaa hinnaksi vaikka "tarjoa" josset ole varma tavaran arvosta.
Loistava lehden keltaisten sivujen syrjäyttäjä. ;)
Torissa on usein myös ilmoituksia ihan autoista, asunnoista tai mökeistäkin. Ei ole siis oikeastaan mitään rajoitteita mitä saisi ja mitä ei myydä.

Pääset toriin täältä.

4. Huuto.net

huuto.net
Jos myynnissäsi on muuta kuin vaatetusta, eikä Torin keinot ole sinun tyyliset, voit ottaa käyttöösi myös huutonetin.
Huutonetissä, luonnollisestikin, voit huutaa itsellesi tuotteita tai asettaa omaa omaisuuttasi huudettavaksi. Tämä on kätevä myös siksi, että et joudu itse olemaan varsinaisesti tekemisissä myymisen kanssa ennen kuin joku tuotteen lunastaa heti tai saa voittohuudon.

Huutonetissä on myös loistava asiakaspalvelu sen suhteen mikäli tulee kismaa myyntitilanteessa. Pystyt myös antamaan palautetta jokaisesta kaupankäynnistä, joka helpottaa tietysti sitä kun haluat tehdä myyntiä joko itse (asiakkaat ostavat mielellään sellaiselta jolla hyvät tähtiluokitukset) tai kun olet itse aikomuksissa ostaa joltakulta (hyvät palautteet kannattaa tarkastaa).

Pääset huutonettiin täältä.


Näitä tulee itse käytettyä eniten nettipalveluista. Näiden lisäksi tietysti osa tavaroista tulee myytyä omalla paikallisella FB-kirppiksellä, sekä live-kirpputoreilla. Livekirppisten kurja puoli vaan nykyään meinaa olla siinä, että pöytävuokrien ollessa niin hurjat, ei pysty tuotteiden hintoja pitämään tarpeeksi matalana. Mutta ymmärrettävästi vuokratkin ovat pikkuhiljaa nousseet aika korkeiksi.

Onko itselläsi tiedossa sivustoja joista nappaat tietoa rahaa säästävistä kikoista? Missä sinä säästät arjessasi? Tuleeko mieleen jotain tähän aiheeseen liittyvää, josta haluaisit minun kirjoittavan? :)

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!