Monday, February 2, 2015

Jääkaapin maalailua ja fiksailua

Heippatirallaa! Lupasin alunperin kertoa pöytätasojen sekä kahvinkeittimen D C -fixailusta, mutta valitettavasti en löytänyt tarpeeksi kuvamateriaalia niiden esittelyyn kokonaan omana kirjoituksenaan. Sen sijaan, tässä meidän jääkaappi;

Lähtökohta oli siis aivan perus valkoinen jääkaappi, joka nyt ei tietenkään sopinut meidän uuteen fiftarilookkiin. Katselin ensin netistä ihan oikeita tyyliin sopivia jääkaappipakastimia, mutta hinta oli sen verran päätähuimaava joten päätin tarttua sutiin.

Pohjatöinä pesin jääkaapin ympäriinsä fairyvedellä ja mikrokuiturätillä. Tämän jälkeen kevyesti hioin pinnan rikki vesihiomapaperilla, jonka siis kastelin kokonaan ennen käyttöä. En muuten ollut koskaan ennen käyttänyt vesihiomapaperia, aika kiva uusi tuttavuus!

Pinta tottakai tämän jälkeen vielä putsattiin kertaalleen, jottei jää mitään hiomapölyjä tai vettä maalin alle.

Kävin hakemassa rautakaupasta sävytettyä liitutaulumaalia. Meillä oli sävynä "Leivos".
Kerroksia tuli kaksi, välissä annoin kuivua 5 tuntia.

<- Tässä näkyyppi ensimmäinen kerros vedettynä!

Suosittelen käyttämään tässä hommassa oikeasti hyviä siveltimiä, sillä tuo jääkaapin pinta on todella liukas ja hankala maalattava, niin mitä laadukkaampi sivellin, sen vähemmän jää turhia rantuja ja saa helpommalla suoraa kaunista.

Tässä kaksi kerrosta vedettynä ->

Pöytätasojen laittamisesta jäi ylimääräistä kalvoa, jonka hyödynsin tähän projektiin valkoisien osien peittämiseen. Tarvittavat tarvikkeet;
DC-fix kalvoa, määrä X. Yhdellä rullalla pärjää kyllä jos mä tein jämillä.
Mattoveitsi
Sakset
Hiustenkuivain

 Jos kahvassa on tämmöiset ns. nappulat ruuvien suojana, napsi ne irti ihan ensimmäisenä. Ne voi hyödyntää vaikka nukkekodin tarjoiluastioina. ;)

Mittaa kalvosta palanen joka on korkeudeltaan tarpeeksi korkea yltääkseen myös kulmien yli, sivu suunnassa tarpeeksi pitkä ylttääkseen kahvan julkisivun ylitse. Mä vielä otin molempiin näistä ylimääräistä varmuuden vuoksi.

Liimaa kiinni kuvan osoittamalla tavalla ja tee tuohon keskelle viilto.Tässä kohtaa lämmitä viillettyä kohtaa hiustenkuivaajalla ja taivuta varoivaisesti reunoja samalla sisäänpäin. Tämä olisi helpompi tietysti selittää videon avustuksella, eli jossei ole varma miten toi taivutus tapahtuu niin kannattaa YouTubesta etsiä videoita joissa näytetään lämmitys yksityiskohtaisesti. Reippaasti vaan tulta kohden, eka kerta tää mullekin oli ja ihan hyvä tuli. :)


Kun olet sitä vähän vääntänyt ja lämmittänyt, niin tee muutama viilto lisää niin, että voit taittaa reunat sisäsyrjälle kiinni vaivattomasti.

Kahvan "julkisivulle" tee halkioita tarraan niin paljon, että se asettuu asiallisesti paikalleen.

Sen päälle siis tulee viel palanen joten nou hätä, ei jää hassunnäköiseksi. ;) Nyt täytetään jääneitä kolosia pienillä palasilla mahdollisimman siististi tietenkin, ettei jää kovinkaan paljon mitään saumoja. Tätä kohtaa en osaa tän tarkemmin selittää, mutta mikäli pala ei asetu kunnolla, käytä taas hiukan hiustenkuivaajaa ja taivuta varovaisesti.
Tarkasta että ylhäältä, alhaalta ja moelmmilta sivuilta on kaikki valkoinen peitetty ja piilossa.

 Tästä eteenpäin en olekaan näköjään huomannut kuvia ottaa, mutta eipä tässä enää jäljellä olekaan kuin kaksi kohtaa;
sisäpuolelle kahvaan leikkaa suorakaiteet muutaman millin kapeampana ja lyhempänä kuin mitä suorat oikeasti ovat. Liimaa kaistaleet aiempien kerrosten päälle, jolloin suurin osa saumoista jää piiloon. Toista sama myös ulkokaareen.

Tässäkin kohtaa voi toki käyttää vähän hiustenkuivaajaa, meinaan itse huomasin ainakin hiustenkuivaajan vähän 'sulattavan' myös alempaa kerrosta jolloin noita saumoja ei näkynyt edes lävitse lähes ollenkaan.

Noh, nyt kun kahvat on molemmat päällystetty sujuvasti, vedetään kalvot muihin tarvittaviin osiin. Itse jätin alaritilän ja yläetupaneelin päällystämättä ihan siksi, etten jaksanut vääntää ritilän aukkoja ja etupaneelista ei näkyisi enää varoitusvaloja tai muita mikäli sen peittäisi.Tällainen siitä sitten tuli!

 Oikeanpuoleisessa on jo lattiakin laitettu, ja vilahtaahan siellä se päällystetty kahvinkeitinkin. ;)

Sivuun rustasin liidulla ikikalenterin. Helppo päivittää aina oikeanlaiseksi. ;)
Itse ainakin olen kovin tyytyväinen!

1 comment:

Like what you read? Hit me with a comment!