Monday, January 26, 2015

Keittiön fiftarityyliä (osa 4)

Kohta se on jo valmis!!!

Kun muffinsi, cupcake (rakkaalla lapsella on monta nimeä..) oli saatu valmiiksi, piti alkaa pakertamaan jonkinlaista tekstin tynkää hellan puolelle. Hain netistä 50-luvun fontteja, joista parhaasta tein sabluunan tekstille.
Tekstiksi valitsin "self-service", kahvilateema kun  on. ;)
Taas jäljennös piirtoheitin kalvolle, mutta tällä kertaa kuvio (kirjaimet) leikattiin mattoveitsellä irti ulkoreunuksia pitkin.

Alustana oli käytöstä poistettu (askartelukäyttöön alennettu) leikkuulauta. Alusta oli oikein toimiva, mutta puukon terä kannattaa varmistaa, että se on oikeasti terävä. Muuten käy herkästi niin, ettei sabluunan reunat tule tarpeeksi siistinä ja kuviosta tulee epätarkka ja huolimaton.

Kun kirjaimet oli leikelty irti, teippasin sabluunan seinälle valitsemaani kohtaan.

Sitten ei muuta kuin värit esille ja tuputtamaan! Käytin värittämiseen, maalamiseen, tuputtamiseen superlon-sientä, jotka olivat jääneet ylimääräisenä saunan vahaamisesta. Tähän voisi käyttää myös itsetehtyä tuputinta, materiaaliksi käy vaikka vanha pesusieni. Näitä valmiita sieniä ja superlon-pensseleitä saa ihan rautakaupoista ja hyvinvarustetuista marketeista.

Päädyin tekemään tekstistä kaksivärisen, jotta lopputulos olisi vähän leikkisämpi.
Tiesin jo etukäteen, että teksti tulisi kaipaamaan kaverikseen yläpuolelle jotain kuvaa. Ei muuta kuin google auki, ja sopivanlaista siluettia etsimään. Halusin tässäkin jatkaa vitsikästä ilmapiiriä, joten päädyin valitsemaan 50-lukua mukailevan naisen pään hahmon joka vinkkaa.


Kuvahan ei tällaisenaan näytä juurikaan miltään, varsinkin kun hahmottelin ääriviivoista myös ne kohdat erikseen joista on tarkoitus tehdä hiukan paksummat.
Tämänkin kuvan piirsin ensin piirtoheitin kalvolle, siitä heijasin piirtoheittimellä seinälle ja lyijykynähahmotus. Tämäkin kannattaa muistaa kun näitä seinäkuvia väkertää, että se piirtoheitin jostain lainaan /käyt ostamassa jostain kierrätyskeskuksesta edullisesti, helpottaa meinaan aivan sikana tätä tekemistä. ;)

Siinä se sitten ois, koko komeudessaan! Vähän tota siluettia sai vääntää, kun en anna itselleni anteeksi yhtäkään vinoa viivaa tai röpöläistä reunaa. :)

Mitäpä ootta mieltä? Ens kerralla sit näytän mitä tehtiin pöytätasoille ja kahvinkeittimelle!

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!