Sunday, January 18, 2015

Keittiön fiftarimaailmaa (osa 1)


Heippatirallaa!

Tällä kertaa mintunvihreässä tönössä on rakenneltu keittiötä! Ja pitkään onkin rakenneltu.. Seinälaatat purettiin jo aikapäiviä sitten, ja tää akka sai oikein reiänkin seinään aikaiseksi, mutta eipä sitä vielä sitten samaan syssyyn muistanut paikata. ;)

Keittiö oli siis meidän makuumme jo vähän aikaansa jäljessä ja synkän värinen, joten vaihdettiin värimaailma pastellisävyihin ja fifties-tyyliin.

Huone ei toki ole vielä ihan valmis, mutta tässä jo etumaistiaisia. ;)


Koko hormi ja ko. nurkkaus oli siis laatoitettu tällä harmaalla laatalla. Laattojen irroitus oli suhteellisen kivutonta suurimmalta osin, mutta kaapiston alapuolelta se ei ollutkaan niin yksinkertaista. Laattoja ei saanut irti, ja ne mutamat jotka sain, paljastivat alta kamalan yllärin; kipsilevyseinä takana oli kasattu pienistä palasista eikä suinkaan yhdestä kokonaisesta palasta. Voitte siis vaan kuvitella kuinka seinä mureni alta kun koitin irroittaa laattoja..
Noh, koska olen utelias luonne, oli minun aivan pakko tottakai koittaa saada niitä sen verran irti, että näen mitä alta löytyy. Vasara käteen siis ja laatat palasiksi..
No kuinkas sitten kävikään? :D Siinähän ammotti kamala reikä, ja taustalta löytyi myös vanha seinä. Täytyy kyllä myöntää, että olinkin ihmetellyt miten meidän väliseinät ovat niin paksut, noh, tässä näyttäisi olevan syy; päälle on vedetty hyvin huterat koolaukset ja uusi levy vain päälle. No onhan se toki nopeampaa mutta.. Joo, jätän sanomatta. ;)

Tähän tilaan keittiö siis jäi erittäin pitkäksi aikaa. Olin saanut niiiiiiin monta vastoinkäymistä tämän kopin vuoksi, joten ei ollut energiaa jatkaa remppaamista.

Sen verran toki tein, että toinen puoli huoneesta tehtiin suhteellisen valmiiksi asti, että kehtaa edes kahvit aamuisin keittää.
Yläkaapit poistettiin kokonaan, jääkaappi vaihtoi puolta vasempaan laitaan aiemman oikean laidan sijaan.

Tässä oli siis myös yksi ongelmista; kun vasemmalta puolelta purettiin pystykaappi, ei sen alle oltukaan asennettu lainkaan laminaattia, eikä seinää ollut maalattu tai päällystetty nurkkaan
saakka. Ongelman seinästä teki se, että huoneessa on lasikuitutapetti joten nurkka jäi hiukan erinäköiseksi muuhun seinään nähden. Onneksi jääkaappi peitti sen melko hyvin.

Takaseinälle vedettiin siis tapetti, reunaan laitettiin avohyllyt ja nurkkaan ostettiin pakastin. Nyt on tilaa tehdä siis puolijoukkueelle sapuskaakin. ;)

Hyllyt toimivat sekä koriste-esinekäytössä ja astiahyllynä. Tähän asti olen ainakin ollut erittäinkin tyytyväinen tähän ratkaisuun.

Yllättävän paljon saa muutettua huoneen ilmettä vain vaihtamalla astioiden ja esineiden paikkaa hyllyssä.
 Ikkunan yläpuolelle asennettiin sama hylly kuin aiemminkin on ollut, nyt se vaan sopii sinne paremmin. Paikan sieltä lunasti itselleen keittokirjat ja reseptit, sekä vasta hankitut valkoiset salaattikulhot.

Pienesti näkyy myös palanen kirppislöydöstäni, punaisesta ihanasta vanhasta vaa'asta. ;)Nämä tuli siis jo tehtyä edellisen vuoden puolella, ja keittiö pysyikin pitkään tämännäköisenä. Siis todellakin ilman verhoja, ja se pirun reikä siellä seinässä, ja puolet tavaroista hukkateillä. :D

Seuraavassa osassa sitten näette mitä on tämän jälkeen tapahtunut.. ;)

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!