Saturday, July 6, 2013

Hupparin uusi elämä

Pitkästä aikaa tuunausvinkkiä! Mulla on jo pitkään maannut kaapissa ihana huppari, josta oli vetoketju mennyt lopullisesti rikki. Koska huppari on pitkä malli, olisi vetoketjun vaihtaminen tullut tuhottoman kalliiksi/työlääksi, ja siksi se onkin vain jäänyt makaamaan kaappiin.
Sitten sainkin idean ihan vain peittää vetoketjun!

Tältä näytti lähtökohtaAloitin irroittamalla vetoketjun lukon/mikä-lie-onkaan irti pihdeillä. Koska tämä oli metallinen vetoketju, eihän tämä tietenkään ollut se kaikkein helpoin jobi. Varsinkin kun tätä oli jo etukäteen väännetty kasaanpäin jos se vaikka auttaisi vetoketjua toimimaan oikein (ei muuten auttanut..)


 

Tämän jälkeen leikkasin ohuesta farkkukankaasta kaksi pitää suirua (ja siksatin reunat), vähän pidempää kuin mitä itse vetoketjun kohta on. Leveys oli n. 4cm, eli kaksinkerroin käännettynä käännösvara 1cm ja päälle jäävä osa 1cm. Hankalasti selitetty, mutta ehkäpä te tajuatte. Lisätietoja saa siis toki kysymällä. Luotan siihen että kuvat kertovat ehkä enemmän. ;)
Sit vaan surrur! Ompelin ensin kankaan kiinni ihan vetoketjun viereen, taitoin sen jälkeen n. 1cm verran näkyville. Käänsin kankaan toiselle puolelle, sama homma ja nuppineuloilla kiinni. Melkoista näpertämistä tämä oli mutta vaivan arvoista! Tämänhän voisi myös tehdä vaikka kanttinauhalla tai satiininauhalla jos on ylimääräisenä, mutta itseltäni ei löytynyt.

Tässä näkyy lopputulos! Näin on taas hupparista tehty mielekäs käyttää. Tarkoitukseni oli tehdä tähän myös vyölenkit ja vyö, mutta toisaalta tykkään tästä ihan tarpeeksi myös ilman vyötä. Katsotaan josko sitä joku päivä innostuisi..

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!