Monday, February 25, 2013

Yläkerran aulatila ja työtila

Tämä on oletettavasti ollut tähän astisista projekteista laajin.  Muutimme siis uuteen ikiomaan taloomme elokuussa, ja ajatuksenamme oli, että muutetaan sitten sitä mukaa mitä on rahaa ja ei miellytä silmää, kun talossa ei muuten varsinaisesti ole mitään vikaa.

..Noh, niin. Kaunis ajatus, mutta kun ollaan molemmat tämmösiä touhuujia, ja jos joku ei miellytä, pitää sille asialle jotain tehdä. Oli rahaa tai ei, yläkerran aula meni uusiksi. Koska se oli oranssi. Ja mikälie persikka.


Tältä näytti aulatila ennen muutosta.Kuten monesti aiemminkin olen kironnut, en ole kovinkaan hyvä kuvaamaan. Mutta miten mä silloin onnistun saamaan ihan ok nätin kuvan yms kun sen pitäisi näyttää se kaikki karmeus? Nojoo, saatte kuitenki osviittaa siihen suuntaan, että tämä huone todella oli oranssi, ja se ei oikein ollut kummankaan meistä mieleen.

Siinä sitten pohdittiin hetki että uskaltaako sille alkaa vielä mitään tekemään, kun siihen saattaa mennä niin pitkään aikaakin. No ei sitä enää sitten pitkään mietitty kun kaupasta löytyi täydellinen tapetti, VAIN 10€/rulla! Voitteko kuvitella? Ei ollut tosiaankaan paha hinta kokeilusta. Toki se olikin sitten ainoa halpa juttu, mutta ei siitä vielä sen enempää.


Tältä näytti työhuoneosuus ennen muutosta.
Aloitimme siis repimällä tapetit pois.

Seinämateriaali oli tuossa huoneessa (kuten ilmeisesti joka puolella..) Gyproc, jota olikin varoitteluista huolimatta helppo käsitellä. Koska tietysti tapani mukaan kävin lueskelemassa kaikenmaailman keskustelupalstat ja muut ja olin ihan kauhuissani siitä että se Gyprokki alkaa kupruilemaan tai jotain muuta, ja näin siitä painajaisia. Kyllä. Mutta voin nyt hyvällä omalla tunnolla sanoa, että älkää peljätkö kohtalontoverit! Hyvin se menee jos tarttee käsitellä!Kuten jo aiemmin mainitsinkin, olin jo löytänyt ihanan tapetin josta tulisi korosteseinä. Ja tässä kympin tapetti koko komeudessaan! Hiukan oltiin tyytyväisiä. Ja jäi  muuten vielä yli askarteluunkin!

Muista seinistä en ollut (vielä) päättänyt väriä, muuta kuin että valkoiseksi ne todennäköisesti eivät jää.

Asiaa kuitenkaan sen enempää kaunistelematta, tuon tapetin kohdistaminen ei todellakaan ollut mitään kivaa. Jos et omaa hyviä hermoja (kuten esimerkiksi minä en omaa), niin en suosittele. Onneksi tuo muru on hiukan rauhallisempaa sorttia..

Liisteriä oli ihan perus valmisliisteriä, emme siis sekoitelleet omia sörsseleitä.

 Tapetin laiton jälkeen aloimme miettiä että mitä väriä muille seinille haluttaisiin, kun valkoinen  näytti aivan liian valkoiselta. Pitkän harkinnan jälkeen, päädyimme ostamaan Taika-hopeamaalia, joka ei muuten näyttänyt seinässä sitten yhtään siltä mitä olisimme halunneet. Kaikenlisäksi emme saaneet sitä tasaisesti seinään, ja lopputulos oli ihan karmaiseva - omille silmille. Kukaan muu ei ole vielä näitä "kamalia virheitä" nähnyt, joten kai se on sitten ihan ok näköinen. Valitettavasti kunnon kuvaa en tästä pinnasta kuitenkaan saanut, mestari kuvaaja kun olen..

Sivuprojektiksi otin sitten kamalan ruskean lipaston maalaamisen, kun ilmaiseksi kyseinen hökötys oltiin joskus saatu, eikä sillä oikein mitään tunnearvoakaan ollut. Ei siis myöskään olisi ollut mitään väliä vaikka maalaus olisi mennyt ihan nenälleen. Tämä on siis ihan jotain halpislastulevyä, jonka päälle vaan vetäsin rohkeesti kolme kerrosta valkoista pohjamaalia, ja hyvin on ainakin tähän asti kestänyt.Vetimet olisin tahtonut uusia, mutta sopivia ei ole vielä tullut vastaan, valitettavasti..


Jatkoa ensikerralla, nyt pitää mennä muille asioille!

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!