Thursday, December 1, 2016

Iki-kalenteri – Arpakalenteri aikuiseen makuun

English version here: Advent calendar


 Pyydän jo heti anteeksi mahdollisia kirjoitusvirheitä tai sekavaa tekstiä, mutta koska saimme tämän kertaisen projektin valmiiksi juuri äsken (kyllä…), ja koska tämä tulee käyttöön jo heti tänään, pitää se myös heti jakaa.
Koska molemmat meistä edelleen rakastaa pieniä lapsenmielisiä juttuja, mutta suklaakalenterit ei oikein innosta ja legokalenterit oli ehkä vähän yliampuvaa, päätimme tehdä itse itsellemme sopivan kalenterin.

Ja mikä olisikaan parempi, kuin arpakalenteri! Tämä on äärettömän helppoa ja yksinkertaista! Ohessa muutama vinkki, joilla voit tehdä tällaisen kalenterin. Lopuksi on vaihekuvat meidän tekemästä kalenterista.
Yksi vaihe on kaikissa sama, ja se on: Osta 24 arpaa.

 ·        ** Ota 24 jääkaappimagneettia. Laita jokainen arpa järjestykseen kaapin oveen.·       **  Jos jääkaapin ovessa on liitutaulua, voit myös tehdä jokaiselle päivälle oman luukun.·       **  Teippaa seinään washi-teipillä kuusen muoto. Teippaa jokaiselle oksalle sopiva määrä arpoja, miten nyt 24 niille kauniisti jakaantuu.·       **  Kiinnitä juuttinaru seinään/oven väliin/verhotankoon, ja laita 24 arpaa pyykkipojilla roikkumaan.·       **  Laita 24 arpaa kauniisti koristeltuun lasipurkkiin. Vedä arvalla joka päivä yksi arpa.·      **   Kiinnitä verhoon nuppineuloilla 24 arpaa.


Ja sitten se, miten me teimme omamme. Tähän tarvitset…
…pari pätkää lattialistaa, tai muuta ylimääräistä jämäpuuta

…vähän jämäkämmän varsipuun

…muutaman naulan (nimenomaan naulan, näillä et saa halottua puuta niin herkällä)

…tapetin jämiä

…nauhaa

…liimaa, sakset ja kynän

Tämän tekemiseen meni käytännössä semmoinen 3 tuntia, ja pientä tviikkaamista jäi vielä.

Tee, tai pistä mies tekemään pöytämallin kuusi. Pohjan värillä ei käytännössä ole väliä, sillä seuraavassa vaiheessa peität tapetilla puun pinnat.Leikkaa valitsemistasi tapeteista sopivat palaset kuusen pinnoille.
Liimaa kiinni.Kuusi menee kauniisti koristeena myös tällä tavoin, mutta me halusimme tehdä tästä pienestä jouluelementistä adventtikalenterin (jonka sitten aattona voi koristella palloilla ja muilla).


Pujota 24 pyykkipoikaa nauhaan. Kiinnitä arvat nauhaan.
Kieritä nauha kuusen ympärille.
Kyllä, se on valmis!

Ekasta arvasta tuli jo voitto. Hyvä alku!Ihanaa joulunodotusta!

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!