Sunday, September 2, 2012

Vierashuoneen yöpöytä

 Tällä kertaa esittelyssä olisikin vierashuoneeseen päätynyt yöpöytä.
 Materiaalit eivät periaatteessa maksaneet mitään, sillä kaikki löytyi jo valmiiksi kotoolta. Tämä on siis joku vanha jakkara, mikä oli jäänyt edelliseltä omistajalta autotalliimme, ja minä tietysti näin siinä hyvän kunnostuskohteen! Kuten huomaa, se oli oikeasti TODELLA elämää nähneessä kunnossa, mutta en voinut vastustaa kiusausta edes yrittää tehdä siitä käypää huonekalua. Lähtökohtaisesti siis jo päällinen oli niin elänyt, että siihen oli pakko laittaa jotain päälle jotta sitä voi käyttää siistinä pöytänä.

Nurkissamme lojusi muutama ylijäämä pala hyllyistä joita olimme väsänneet, josta sitten tehtiin uusi pöytäpinta.

Pala kiinnitettiin päälle kahdella ruuvilla. Vähän jänskätti, että tarttuuko maali laudan päälle, sillä kyseessä oli pinnoitettu Ikean hyllynpala jota ei olisi edes voinut hioa helpommin maalattavaksi. Ongelmaahan tästä ei olisi tullut jos olisin valinnut väriksi vaikka mustan tai ruskean, mutta kun tietysti halusin pöydästä valkoisen.


En varsinaisesti kovinkaan paljoa hionut vanhaa maalia pois, lähinnä sen verran, että valkoinen maali varmasti tarttuu edes jotenkuten. Ja kun tuo akryylimaali on paljon helposti tarttuvampaakin kuin normaali maali.. :)


Seuraavassa kuvassa siis on maalia laitettu vasta yksi kerros
ja pöytätason hölmöille reunoille ei ole vielä tehty mitään.

Pyörittelimme erilaisia ajatuksia mitä reunoille laittaisi, mutta lopulta päätimme käyttää reunoihin ylimääräisen kattolistan palasen. (Valitettavasti en huomannut ottaa siinä välissä kuvaa)

Kun listat oli kiinnitetty, maalasin pöydän vielä  kahteen kertaan kunnes sain maalipinnasta tarpeeksi peittävän.

Vähän listat jäivät nurkista "irvistelemään", jotenka sen päälle oli saatava joku kaunis yksityiskohta peittämään pahimmat kohdat. Olin alunperin ajatellut siihen satiininauhaa, mutta se teki pöydästä jotenkin liian modermin ja uudennäköisen. Päädyin siis juuttinaruun. Ja alla lopputulos!
Olen ERITTÄIN tyytyväinen! Odotukset ei olleet ollenkaan korkealla, olin todella varautunut siihen ettei tästä tule mitään ja välillä on epäonnistuttava, mutta siitä tuli oikein passeli!

Nyt siivoamaan. Ensi kertaan taas! Jatkossa luvassa mm. erilainen valokuvakehys sekä räjähdelaatikon uusi elämä. :)

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!