Saturday, November 26, 2016

HOW TO: Isot siivet

English version is here: DIY wings

Emme viitsineet tänä vuonna tuhlata erityisemmin rahaa Halloween varusteisiin, mutta halusimme kuitenkin tätä pyhää juhlistaa.
Kuten yleensäkin, oltiin taas todella myöhässä liikkeellä asujen kanssa.
Kymmeniä ja kymmeniä eri asuja läpi koluttuamme, päätin tehdä "nopeat ja helpot" siivet (= erittäin hermoja raastavat ja hankalat).

Tässä tekstissä on siis siipien ohje. Mikäli kaipaat punaista mekko-ohjetta, löytyy se täältä:  paholaisen mekko


Asukokonaisuudet rakentuivat nimenomaan näiden siipien ympärille. Koska elän fiksaatiossa, että meidän kahden asujen tulee sopia toisiinsa keskenään, tuli molempien asujen olla samasta teemasta.

Mirosta tuli Arkkienkeli (sellaisena kuin minä heidät 'näen'), itse olin langennut enkeli.

Siipiin tarvitset:
- tarpeeksi ison pahvin
- nahkaa tai muuta materiaalia mistä haluat tehdä höyhenet
- nahkanauhaa/vyöt tms. joilla teet käsilenkit siipiin
- kuumaliimapyssyn
- mahdollisesti mustaa tussia
- nitojan

Leikkasin siivet isosta pahvisesta ammustaulusta. Piirsin toisen puolikkaan käsin, ja jäljensin sen toiseen palaseen saadakseni kaksi samanlaista siipeä. Koska halusimme tehdä todella massiiviset siivet, leikkasin ne ominaan ja tein keskelle "jatkopalan", että ne asettuisivat enemmän oikeiden siipien kohdille. Tämän olisi voinut tehdä myös pahvista kuvan tapaisesti niin, että välissä olisi pätkä pahvia.

Leikkasin väliin pätkän nahkaa, liimasin ja nidoin sen siipiin kiinni. Tässä kohtaa piti myös löytää paikat ja pituudet hihnoille. Koska teidän ei tarvitse toistaa minun virheitä, kerron tärpit;
varmista, että hihnat ovat tarpeeksi pitkä ja kestävät tätä tarkoitusta varten. Siivistä tulee todella painavat. Nido ne kunnolla kiinni, yksi tai kaksi niittiä ei tule riittämään, vaan ammu niin täyteen kuin kehtaat.
Ei kannata käyttää kuminauhaa, ellei se ole sitä todella paksua ja todella jämäkkää. Se ei kestä tätä painoa venymättä muodottomaksi.


Leikkaa kankaastasi (itse käytin verhoilunahkaa) mallia käyttäen erikokoisia sulkia. Villi veikkaus, että per osio taisi mennä joku 100-150 sulkaa, mutta tosiaan, nämä siivet ovat todella isot. :) Käytössäni oli 4 eri kokoista höyhentä/sulkaa, jotta vaikutelma olisi mahdollisimman aito.
Liimaa sulat paikalleen.


Toista sama jokaiselle neljälle osiolle. Ravitsele siipiä nähdäksesi tippuuko joku sulista (yllättävän monta löytyi aluksi liimaamatta). Asetteluun en oikein osaa sanoa muuta kuin kokeilemalla löytyy paras. Itse käytin mallina netistä löytämääni aitojen isojen siipien muotoa.

Pohjan voi maalata valmiiksi mustaksi, tai voit permanenttitussilla peitellä jos pohja näkyy jostain.
Lopuksi vielä ompele nahkaremmeihin kiinni ns. vyönsoljet, joilla voit kiristää nauhat halutun mittaisiksi. Tee vastakappaleeseen reiät samalla tavoin, kuin vyössäkin on.


Ohessa vielä kuva komeasta Arkkienkelistä:

Kysy jos tulee mieleen jotain, mitä en itse huomannut kertoa ääneen! Aikaa meni aika paljon, mutta sinun ei tarvitse käyttää näin paljon aikaa, kun voit välttää kaikki omat virheeni! :)

No comments:

Post a Comment

Like what you read? Hit me with a comment!